Meeluisteren

Kerktijd

In deze tijd van corona kan de gemeente nog niet in zijn geheel elke kerkdienst bijwonen. De kerkenraad wil samen met u proberen om het aantal kerkgangers op een veilige manier te maximaliseren, zodat u vaker de kerkdiensten kunt bijwonen en minder vaak thuis hoeft mee te luisteren. Hiervoor is een geautomatiseerd roulatiesysteem beschikbaar, namelijk het programma Kerktijd.

Basisopbouw en voordelen:

Hoe werkt de app/website:

Opgeven
Allereerst willen we u vragen om u via deze link aan te melden voor de kerkdiensten en mogelijke andere activiteiten. U hoeft zich slechts één keer aan te melden. Als u de link aanklikt, vult u de gegevens in, zoals aangegeven bij onderstaande alinea ‘Welke gegevens moeten worden ingevuld?’ Graag zo volledig mogelijk invullen en daarna verzenden door op de knop ‘Aanmelden’ te klikken. Zodra u uw gegevens heeft verzonden, ontvangt u ter controle en bevestiging een e-mail, met daarin een link om uw aanmelding definitief te maken. Ontvangt u deze bevestigingsmail niet, controleer dan even uw SPAM en voeg het adres van de afzender toe aan vertrouwde personen. De door u verstrekte gegevens kunt u later eventueel aanpassen; zie onderstaande alinea ‘Gegevens wijzigen’.

Welke gegevens moeten worden ingevuld?
Naam: ‘Jansen, J.’, of ‘Bakker, J. de’, of ‘Geer, J. van de’. U zet uw voorletters en het tussenvoegsel dus achter uw achternaam; het systeem selecteert dan op de eerste letter van uw achternaam.
E-mailadres: Het mailadres dat frequent wordt gelezen.
Aantal kerkbezoekers: Het aantal personen dat op dit moment maximaal meegaat naar de kerk. Dit aantal kan worden aangepast als de omstandigheden (bijvoorbeeld door ziekte) zich wijzigen.
Wachtwoord: Minimaal 1 hoofdletter en/of cijfer. Wachtwoord herhalen.
Categorieën: Aanvinken waarvoor u wilt worden uitgenodigd. Dit kunnen meerdere categorieën zijn. Als u wel wilt komen en geen voorkeur heeft, dan vinkt u alle vakjes aan.

Gegevens wijzigen?
Als u zich heeft opgegeven en u wilt uw gegevens inzien of wijzigen, dan kan dit via deze link. U moet dan inloggen met uw e-mailadres en wachtwoord.

Uitnodiging
Op een gegeven moment wordt u via de e-mail uitgenodigd een dienst bij te wonen. In dit e-mailbericht vindt u een ‘Ik kom wel’ en een ‘Ik kom niet’ link. De uitnodiging wordt pas definitief als u deze accepteert door op de ‘Ik kom wel’ link te klikken.

Bent u niet in de gelegenheid om de dienst waarvoor u bent uitgenodigd bij te wonen, dan klikt u op de ‘Ik kom niet’ link. Het systeem nodigt dan diegenen uit, die het langst niet zijn geweest én die binnen de nog beschikbare ruimte in het kerkgebouw passen. Als u niet binnen 48 uur op de uitnodiging reageert, vervalt deze en wordt er iemand anders voor deze dienst uitgenodigd.

Als u de uitnodiging accepteert, kunt u later het aantal bezoekers voor deze specifieke dienst alsnog verlagen, bijvoorbeeld omdat u of uw huisgenoten ziek geworden is. In dat geval worden er anderen voor deze dienst uitgenodigd en blijven er zo weinig mogelijk plaatsen onbezet. Om het aantal bezoekers te verlagen, moet u een link in de bevestigingsmail aanklikken. Deze link vindt u achter de vraag ‘Wilt u wijzigen met hoeveel personen u komt?’ Moet uw hele gezin verstek laten gaan, dan klikt u op ‘Ik kom niet’ in de uitnodigingsmail.

We willen u vriendelijk doch dringend vragen niet zelf uw niet-benutte plaatsen weg te geven, maar het systeem zijn werk te laten doen. Dit zorgt voor een zo eerlijk mogelijke verdeling en voorkomt teleurstelling of ergernis.

Hartelijk dank voor uw medewerking hieraan.